Често задавани въпроси за прозрачните алайнери

Често задавани въпроси за прозрачните алайнери. Работят ли прозрачните подравняващи средства за всички?

Често задавани въпроси за прозрачните алайнери. За съжаление не. Дали сте подходящи за лечение с изчистен алайнер зависи от вашия случай и видовете движения, които трябва да предприемете, тъй като някои сложни движения на зъбите изискват фиксиран ортодонтски апарат, за да се постигне предвидимо. Ако не е вероятно постоянно да носите алайнерите си поне 20-22 часа на ден, тогава може да не сте добър кандидат за този тип лечение. Така че трябва да се консултирате със специалист ортодонт, за да видите дали опцията за лечение е подходяща за вас.

Колко време отнемат прозрачните алайнери за изправяне на зъбите?

Средният период на лечение за тези алайнери е 12-18 месеца, но ще варира от случай до случай, в зависимост от движенията на зъбите, които трябва да се осъществят. При малки движения на зъбите времето за лечение може да бъде по-кратко от 12 месеца, но ако не носите алайнерите си за препоръчаните 22 часа на ден, лечението ви ще бъде компрометирано и вашият ортодонт може да се наложи да удължи времето за лечение. Всяка уста е различна, така че е важно да поръчате консултация със специалист ортодонт, за да получите оценка колко време ще отнеме за изправяне на зъбите ви с ясни алайнери.

Наистина ли са невидими ясни алайнери (като Invisalign)?

Не съвсем – това би било невъзможно! Прозрачните алайнери са изработени от прозрачна пластмаса от медицински клас, която е много по-трудна за откриване от традиционните метални брекети. Но те със сигурност не са невидими. Разговаряйки с човек отблизо, вероятно ще успеете да забележите, че той носи прозрачни подравняващи средства.

Работят ли прозрачните алайнери, както и брекетите?

Въпреки че тези подравняващи средства може да изглеждат като вълшебната опция за възрастни, които искат да получат невероятна усмивка, те не винаги са най-добрият вариант. В някои случаи брекетите могат да доведат до превъзходен резултат от лечението поради вида на необходимите движения на зъбите и ползите от фиксирания уред. С експертно планиране и клинични познания, както алайнерите, така и брекетите са ефективни начини за изправяне на зъбите, така че е важно да говорите с вашия специалист ортодонт за това какво е най-доброто за вас и вашата усмивка в дългосрочен план.

Categories:

Tags:

Comments are closed