5 основни ползи от SEO оптимизацията

5 основни ползи от SEO оптимизацията

5 основни ползи от SEO оптимизацията. SEO може да ви помогне да подобрите класирането си в резултатите от търсачката. Това има потенциал да окаже огромно въздействие върху най-важните цели на вашата компания, като увеличаване на възможните клиенти и продажбите. Но ако не сте убедени, продължете да четете, за да научите пет от най-големите предимства на оптимизирането на вашия сайт за търсене.

1. SEO насочва качествен трафик

Едно от най-големите предимства на SEO е, че това е входяща маркетингова стратегия. За разлика от традиционните „изходящи“ рекламни канали, които включват обръщане към потребителите. Независимо дали искат да чуят от вас или не, входящите методи се съсредоточават върху улесняването на вашата аудитория да ви намери, когато иска информация. Тези традиционни методи, като обаждане, спам имейли и прекъсващи реклами, се правят единствено с оглед на целите на рекламодателя. И много потребители ги намират за направо досадни.

Входящият маркетинг, от друга страна, е много по-ориентиран към клиентите. Вместо да прекъсва потребителите, докато гледат телевизия или слушат радио. Това включва създаване на полезни ресурси и правене на полезна информация по-лесно достъпна. След това, когато потребителите са готови да отделят известно време за проучване на вашата индустрия или да научат повече за възможностите си за определен тип продукт, те могат да ви намерят сами. Това е не само много по-удобно за потребителите, но също така води до по-квалифицирани клиенти за вашия бизнес.

В края на краищата, кой мислите, че ще бъде по-възприемчив към вашите маркетингови усилия: Някой, който вижда рекламата Ви на билборд по време на пътуването си до работното място, или някой, който попада на списък със съвети, които сте публикували, докато търсите помощ онлайн?

Отговорът е ясен.

Когато се съсредоточите върху привличането на потребители, които активно търсят информация, свързана с вашата индустрия, продукти и услуги, ще бъдете много по-ефективни при достигане до вашата целева аудитория. Освен това, това ви дава възможност да достигнете до аудиторията си, докато те вече обмислят да направят покупка или да сключат договор за услуга – увеличавайки шансовете маркетинговите ви съобщения да се превърнат в продажби и възможни клиенти.

2. Не е нужно да плащате за реклами в SEO

Органичното класиране на Google се базира изцяло на това, което алгоритъмът му определя като най-добри резултати за дадена заявка. Това означава, че след като създадете страница, към която търсачката смята, че е достойна да насочи своите потребители, тя може да продължи да привлича трафик към вашия сайт в продължение на месеци (или дори години), след като го публикувате. Разбира се, проучването и писането на висококачествено съдържание изисква инвестиция. Тази инвестиция ще бъде под формата на време, ако решите да я създадете сами, или пари, ако решите да наемете агенция за дигитален маркетинг, която да я създаде за вас.

Но след като сте направили тази първоначална инвестиция, няма постоянни разходи, за да продължите да привличате трафик към вашето съдържание. Може да се наложи да актуализирате страницата на всеки няколко месеца, в зависимост от естеството на темата. Също така може да се наложи да го добавите и подобрите, ако вашите конкуренти решат да насочат към една и съща ключова дума. Но когато се стигне до това, вашето ценно място в резултатите от търсенето е безплатно.

Това е основна разлика от PPC рекламите, които включват разходи всеки път, когато потребител кликне и посети страница. С SEO можете да избегнете плащането на тази сума и да спечелите трафик към вашия сайт без никакви текущи разходи.

3. SEO получава повече кликвания от PPC

Въпреки че PPC рекламите се показват над класирането в класирането, 71,33% от търсенията водят до кликване върху органичен резултат на първата страница. Трудно е да се каже защо е така, макар че най-логичният извод е, че потребителите се доверяват на алгоритъма на Google. Те знаят за кои места рекламодателите плащат и вместо това решават да посетят страниците, които търсачката е определила за най-добрите. Разбира се, това е само предположение. Но независимо от мотивите, които стоят зад това, факт е, че по-голямата част от кликванията за дадено търсене отиват до органичен резултат.

4. SEO помага на PR

Въпреки че SEO и PR може да изглеждат като напълно отделни маркетингови стратегии, можете да ги използвате заедно, за да увеличите максимално резултатите, които виждате от всяка.

Печеленето на връзки от реномирани уебсайтове е основен компонент на всяка SEO стратегия. Това означава, че една от най-големите части на работата на SEO специалист е да идентифицира възможности за поставяне или отразяване в индустриални блогове, новинарски публикации и други подходящи сайтове. И като се има предвид, че PR стратегията се върти около това да накарате видни публикации и влиятелни лица да говорят за вашата компания, това предлага огромна възможност.

Когато използвате изследвания за изграждане на връзки, за да намерите нови начини да представите марката си пред потребителите. Ще бъдете много по-ефективни при разпространението на съдържание сред потенциални клиенти и клиенти.

5. Можете да се придвижите по-напред в състезанието

Днес SEO се счита за основен елемент на всяка маркетингова стратегия. Всъщност 61% от търговците казват, че подобряването на SEO и подобряването на тяхното онлайн присъствие е основен приоритет. Това означава, че вашите конкуренти вероятно вече предприемат стъпки за установяване на високо класиране в резултатите от търсенето. И със собствена SEO стратегия, можете да сте в крак с тях – и в идеалния случай да продължите напред – да останат конкурентоспособни във вашата индустрия.

Categories:

Tags:

Comments are closed