Шофирането без застраховка гражданска отговорност

Шофирането без застраховка гражданска отговорност. Шофирането без застраховка гражданска отговорност е противозаконно. Последствията от шофиране без застраховка могат да варират драстично. Наказанията също варират до големи глоби и дори затвор. Наказанията могат да бъдат особено сериозни за рецидивисти и тежки ситуации. 

Шофирането без застраховка гражданска отговорност

По закон сте задължени да имате застраховка гражданска отговорност. Може да има сериозни последствия от шофирането без застраховка. Степента на наказанието също зависи от сериозността на ситуацията и дали сте нарушител рецидивист на шофиране на кола без застраховка. 

Санкциите за шофиране без гражданска отговорност варират според държавата и могат да включват: 

  • Глоби и затвор 
  • Спиране на вашия лиценз 
  • Задържане на колата ви 

Какво се случва, ако претърпите злополука без застраховка? 

Изброените по-рано санкции също се прилагат, но в по-голяма степен, ако претърпите злополука, докато шофирате без автомобилна застраховка. По-вероятно е да получите няколко наказания, включително глоба, задържане на колата ви и спиране на книжката ви, докато не предоставите доказателство за застраховка. Това обаче не е всичко. Вие също ще носите отговорност или частично отговорност за имуществени щети и наранявания, причинени от инцидента, което може да ви струва стотици хиляди. 

Съвети за избягване на санкции за шофиране без застраховка 

Шофирането без автомобилна застраховка не е мъдро решение. Ето няколко начина да сте сигурни, че няма да ви се случи. 

  • Платете сметката си за автомобилна застраховка навреме 

Може да загубите покритие, ако не платите застраховката си до датата на падежа. Някои застрахователни компании имат гратисен период, така че се консултирайте с вашия застраховател, ако закъснявате с плащането. 

  • Направете плащането своевременно, за да избегнете загуба на покритието си 

Бъдете внимателни, когато сменяте автомобилната застрахователна компания. Може да е разумно да смените автомобилната застрахователна компания, ако намерите по-добра цена, но се уверете, че работите по правилния начин. 

Една възможна грешка при смяна на компания е пропуск във времетона застраховката. Уверете се, че новата ви политика е планирана да влезе в сила веднага щом старата ви полица приключи. 

  • Уведомете вашия застраховател, ако вече не искате покритие 

Ако сменяте компания, не забравяйте да уведомите текущия си застраховател. Спирането на плащания може да доведе до такси за закъснение и проверка може да покаже, че сте спрели да плащате. 

Categories:

Tags:

Comments are closed